vecka 18+2

Ja om allt stämmer så är de så men de får vi juh veta på onsdag! :)

Bebisen är 12,5 till 14 cm mellan stjärt och huvud, den väger ca 150 g. 50 g mer än förra veckan. Bebisen kan rynka på pannan och göra grimaser. En del basreflexer börjar utvecklas nu som till exempel sugreflexen och bebisen vänder ryggen till om magen utsätts för ljus. Hjärnans första kritiska stadium är nu över.

Du ? Vikten har ökats till mellan 4 och 6 kg, men det är bara början. Ät rätt så behöver du inte oroa dig för onödiga kilon. Du kanske börjar få ryggbesvär, blir täppt i näsan eller svårt att röra dig som du vill. Det börjar helt enkelt kännas att du är med barn.

 

(inte min mage)haha!

Fy vilken skit dag!(onsdag)

idag har det inte varit nån rolig dag...fick reda på att jag endast får jobba Februari ut istället för att jobba till sista April. Så idag har det varit en deppig dag med massa tårar...man blir hemskt känslig när man är gravidmen det är ju ändå min framtida ekonomi som blir förstörd ioch med att jag vill tjäna in så mkt som möjligt till jag blir mammaledig.

Idag är det bara en vecka kvar till ultraljudet å jag längtar så mycket efter att få se den lilla sparveln och då får man ju veta med exakt hur långt det gått och om det är en eller flera där inne! :P

Jag är nu i 18 veckan och nu växer magen. har inga bilder på min tjock mage efter som mamma och pappa har min kamera i egypten så vi får ta nån bild när dom kommer hemm istället! Men de är många som retas å säger att det kanske är tvillingar o my good om de är det! :P

Tisdag

Idag har det varit en väldigt tung dag på jobbet har varit trött som attan och har haft ont i ryggen, tror att jag överansträngde min rygg i söndags på träningen så får se hur det blir med träningen ikväll.

Igår var det en tjej hem till syrran som demonstrerade smink och hudvårdsprodukter från mary kay.
Det var faktiskt riktit kul. Så nu ska jag också göra ett försök med att börja sälja deras produkter, de verkade ha bra produkter iaf de vi provade. Så vi får vell se hur de kommer att gå för mig.

Vecka 17

Bebis ? 11 till 12 cm lång och väger 100 g. Bebisen är lika stor som en kupad hand. Bebisen samlar på sig fett, viktigt för att kunna hålla värmen efter födseln och lagrar näring.

Jag ? Viktökning 2,5 till 4,5 kg, mer eller mindre. Livmodern har en ovalform. Du kanske är hungrigare än vanligt, ät när du är hungrig men tänk på vad du stoppar i dig.


Tränad

Japp nu har man jort sitt tränings pass för idag! :) skönt så här efter åt då känner man sig så duktig! Dagens pass var dock inte lika bra som dom andra passen mycket hetsiga rörelser å bara stressar igenom låtarna som det är noll tackt i men hoppas på ett bättre pass nästa gång!
I morgon kommer det hem en tjej som ska visa lite hudvårdsprodukter hos oss så får vell se om man köper något som är bra för min hud! :)

 image8

Äntligen kikade solen fram!

Ja det var länge sedan man såg solen nu...vaknade i morse av att solen lös in i fönstret gick upp och jorde frukost  och väckte sen oscar! Vi sov kvar hos mor och far inatt vart så sent så vi orkade inte ta oss hem!
Så idag så har jag varit ute och ridit medans malin och oscar gick med mig dom behövde lite friskluft...jag tvinngade upp syrran på loppan idag så hon fick rida det gick jätte bra hon travade lite också men då höll hon på å kissa på sig så de vart inte så mkt trava!
Å nu har vi nyss ätit lite kebab i pita bröd så vi orkar träna i kväll! Äntligen är det dags igen för ett tränings pass är så skönt efter att man har tränat! :)
Förra passet hade tydligen varit väldigt jobbigt kanske var tur att man missade de! :P
Efter att jag och syrran har tränat ikväll skulle oscar bjuda oss på kött och klyftpotatis får se om syrran kanske ska sova kvar hos oss så hon skulle slippa gå till bussen i morgon bitti!

Äntligen fredag!

Idag har det varit en rolig dag på jobbet A och jag har haft massa funderigar om massa saker och vi komm på att vi är lika kass båda två!
PÅ lunchen komm jag på att jag inte hade nån matlåda så vi åkte till max och Köpte med oss lite flott mat men vi städar juh hela dagar så den där hamburgaren har vi städat bort redan! :)

Efter jobbet så åkte jag direkt upp till stallet och när jag komm dit ringde pappa...Dom hade nyss kommit fram till Egypten och hotellet, resan hade gått bra det hade skakat lite i början sa pappa men da var nog inte så mkt bara han som är flygrädd! :) hotellrummet var inte det bästa tyckte dom, de andra hade fått finare rum men dom ska juh ändå bara sova där så de blir nog bra! vädret var fint och det var varmt!

Ikväll så ska vi hem och äta tacos med malin och så skulle mli komma ut och ät mad oss så det blir en lungn kväll framför tvn med massa mys!
image7

Jobb!

Idag så har jag jobbat igen..så trökit att bara ligga hemma.
Dagen har gåt ganska snabbt men ändå helt slut efter en dag på jobbet, men betydligt mycket piggare idag än igår iaf.
Så de ska nog ordna sig får lyssna på mamma och inte känna efter så mkt!

I morgon bitti så flyger mor å far till egypten och blir borta 2 veckor,de är dom värda fas jag är avunsjuk på dom! :)
själv kommer man inte kunna åka på ett år typ! :/ eller  inte riktigt så långtid kanske!

 Igår ringde nån dam från vikarie polen och frågade om jag var intresaerad av ett vick men jag har juh redan mitt pluss att jag kanske inte kan jobba så mkt längre än april/maj...och idag ringde hemtjänsten +att jag komm in på skola...plötsligt händer allt på en gång när man inte kan ta emot nå annat jobb!

Är skit sugen på att åka å bada å sola å basta någon dag typ på fjärran eller på parkbadet men hur kommer man se ut i bikini nu då?! :/ just nu ser man juh bara mätt ut!

image6

Jag överlevde

japp det jorde jag! :) Det var inte så farligt eller rättare sagt så var de inte farligt alls...bara jag som är fjantig och nål rädd men barnmorskan var jätte snäl å lät mig ligga ner och hon stack så försiktigt att jag knappt kände nå! ;) de ända somvar mindre bra var vell att jag hade lite högt blodtryck..de är vell sånt gammlingar brukar ha?eller? men annars såg allt bra ut! och den 6/2 är det ultraljud som gäller! *längtar som sjutton* Barnmorskan tyckte inte att vi skulle ta reda på könet för att inte veta är en del av graviditeten och om man tog reda på de så försvann spänningen i de hela och det har hon nog rätt i så det blir till att tänka i genom det ordentligt!
ne nu ska jag äta oscar har varit duktig och lagat mat åt mej! :) som vanligt med andra ord!


image5

Vecka 16

image4

Sjuk fortfarande...

Fick höra att man har lättare för att bli sjuk när man är gravid...vilket jag märkt...andra gången jag är sjuk nu på kort tid. I dag så ska jag ju in å få spruta i armen..uch jag är så nervös tänkte åka till apoteket å köpa bedövningsplåster men det tyckte mamma var onödigt.

Nu är vi i vecka 16!
Bebisen är 10,5 till 11,5 cm lång och väger omkring 80 g. Navelsträngen börjar flyttas längre ner på bebisens mage. Bebisen sparkar och rör sig ständigt vaken tid. Många kvinnor känner den sparka första gången mellan vecka 16 och 20.

 Svar på vanliga frågor är:

  • Solarium? Det finns ingenting som säger att det är farligt att sola för bebisen, men man vet att kvinnor kan få pigmentförändringar.
  • Bastubad? Du får basta, men du har en förhöjd kroppstemperatur så basta i en lägre temperatur än vanligt.
  • Träna? Det går bra att träna, men lagom så att du kan prata utan att flåsa. Du får inte hoppa eftersom det belastar bäckenet.
  • Hunger? Ät mycket grönsaker och frukt under graviditeten så fylls din energi på och du orkar mer!
  • Sex? Normalt sex skadar inte barnet, det ligger skyddat i livmodern.
  • Bristningar? De försvinner troligen aldrig men de kommer att blekna i och med att huden drar ihop sig.
Hade tänkt att jag skulle läga ut lite bilder å...men sladen till kameran har sprungit bort så det går inte. men de får vi ta lite senare då.

Gravid som ni alla säkert redan vet!

image3

Den 23/10 gjorde jag mitt graviditets test på morgonen när jag vaknade.
Satte mig lite yrvaken på toan för att göra testet väntade några minuter å sedan kollade jag på testet och där var det ett knall blått pluss tecken jag gnussade ögonen en gån extra "ooo schit" jag är gravid!
slängde mig på telefonen och ringde oscar och sade att jag tror jag är gravid!

han sa inte så mycket vart mest chockad och sa "oj då"  efter att vi pratat en stund så hoppade jag in i duschen för att sedan åka till apoteket för att köpa ett nytt test för jag tänkte att det måste självklart ha visat fel på de första testet.
Hem i gen med testet i högsta hugg kissade väntade nån min å lika i gen!
jaha....då var de bara å ringa till gyn för en undersökning.
Så den 6november fick jag en tid där dom konstaterade att jag var 5veckor+2dagar gången.
Fick se en liten lite prick på skärmen som skulle föreställa början till våran bäbis.

Efter många funderingar å diskutioner framm och tillbaka så komm vi överens om att vi skulle behålla vårat ♥barn♥

Så den 7/1 var vi på inskrivningen på mvc och fick träffa våran barnmorska vi tyckte att hon verkade vara jätte bra. Hon stack mig i fingret vilket var mindre trevligt efter som jag är så nålrädd. Vi pratade och hon frågade massa saker det tog vell typ en timme.

I morgon den 15/1 ska vi tillbaka å träffa barnmorskan så ska hon ta blod ur armen på mig.


Välkommen till min blogg!


Nu har jag åxå skaffat mig en blogg där jag kan skriva lite om vad som händer och sker!
Idag är jag hemma och är sjuk...har legat vaken i natt och svettats som en gris och haft huvudvärk och och känt mig yr fast jag legat i sängen...skit drygt, så i morse ringde jag jobbet och sa att jag var sjuk.
Jag lade mig i soffan och vilade så när oscar kom upp så lära jag kolla med han om jag var varm och det tyckte han så då var det bara å bädda ner sig i gen.
Idag fyller oscar 23år...GRATTIS!
fast vi firade han i går med släkten och med vännerna i lördags så de var skönt att slippa det i dag!

Grattis älskling på 23års dagen!

Ha en bra dag alla!



RSS 2.0