Föräldrakurs

Ja i går så var vi på första mötet...kan juh säga att vi var yngst av dom som var där! :P Vi fick kika på en film och prata om saker kring förlossningen..ex smärtlindring och sådana saker. Det var faktiskt intresant att gå på.

I måndags så var jag på ett besök hos barnmorskan i gen och lyssnade på hjärtljud och så mätte vi livmodern i gen och nu hade den växt till 32cm. så nu såg man på kurvan att den växt på sig lite.

I morse klev jag upp tidigt för att tvätta. Syrran var ute och sprang i morse så hon sprang hit så åt vi frukost i hop sedan tog vi en promenad upp till mamma och pappa  och efter vägen stannade vi och klappade får bebisar dom var såå söta... sedan lade vi oss i varsin solstol och pressade...lär faktiskt säga att solen tar väldigt bra nu.

Promenad!

I går var jag mamma å malin ute på en promenad...vi gick till köpis för att köpa nå tjossan å katten! väl inne på köpis så smet vi in på exit för att kika lite bara men mamma kunde inte låta bli så hon köpte en liten dress till bebisen det tackar vi för!

(dressen mamma köpte)


idag är de så fint väder så jag tror jag ska gå ut på en promenad nu man blir på mycket bättre humör när solen kikar fram man får mer ork till att hitta på saker å!

kanska dags att lägga in en ny bild!

Min graviditet - BF Tis 1 jul 2008
Uträkning utgår från dagens datum: Ons 16 apr 2008.
Din graviditet startade Ons 26 sep 2007.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 10 okt 2007 (ägglossningen).
 
Du har gått 203 fulla dagar av 280 (73%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar(v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 1 jul 2008
Du har 77 dagar kvar till förlossning.


image23


image24

haha...har fått värsta bruna randen över magen!
Nu var det ett tag sedan jag la ut någon bild så tankte att det var dags igen!
Ja idag så går jag in i vecka 30...och nu tycker jag att det verkligen börjar kännas att man är gravid känner mig lite som ett kylskåp..är ett jäkla sjå att få på sig skorna om de inte finns skoho! :P haha!
Funderingarna om vad sdet är för kön går fram och tillbaka...förr sa alla att dom trodde de var en pojk men nu börjar många ändra å tro att det är en flicka...hm..nån som har nån gissning? vissa säger juh att man kan "se på magens form"!

Vecka 30

Bebisen ?  väger ca 1400 g och är 38 cm lång. Hjärnan växer ihop mer och mer för att få plats i kraniet. Det börjar bli trångt, men din bebis kan faktiskt slå en kullerbytta inne i livmodern.

Du ? Måttet på livmodern är ca 28 till 31 cm. Många tycker att det är full fart i magen den här tiden. Det finns även de som säger att så som barnet är i magen blir det även när det är fött. Du kan påverka hur du mår med rätt kost, motion och vila. Ät efter tallriksmodellen så får du i dig ordentlig med vitaminer.






RSS 2.0