Torsdag och alla hjärtans dag!

var till barnmorskan i går och pratade och donade vi skrev även upp oss på föräldrargruppen då. jag berättade för barnmorskan att jag har ont nere i ryggen och i jumskarna och så strålar det upp i magen så hon trode att det var fog lossning... så idag har jag pratat med en sjukgymnast hur man ska bete sig med hållning ochh sådana saker och att jag skulle köpa nå bälte som stödjer beckenet och håller i hop som ett stöd.

Nu har jag gått halva graviditeiten också känns ganska sjukt hur fort tiden går det har nu gått 20 fulla vekor +1dag så jag är i vecka 21 redan!
Bebisen ? är nu ungefär 18 cm och väger 300 g. Bebisen tränar sina matsmältningsfunktioner, nu kan man se via ultraljud hur bebisen sväljer fostervatten.
Du
? Livmoderns mått kan vara mellan 19 till 22 cm. Normalkurvan för viktökning är 4,5 och 6,5 kg. Det syns nu att du är gravid. Du kan känna att du har ont i bäckenet, det kallas för bäckenuppluckring även kallat foglossning, det är normalt att man får det i femte eller sjätte månaden. När du är gravid samlar du även på dig vatten, så du kan känna dig svullen fram mot eftermiddagen och kvällen.

Jag och oscar har nyss ätit kina mat smaskens var detsen i kväll blir det till att mysa framför någon film bara tro jag.
image15

Bilder från ultraljudet i onsdags

image14

Nu har vi äntligen fått sett vår lilla ängel det var jätte häftigt han/hon spratlade omkring som en vilde där inne så barnmorskan hade lite svårt att få bra kort men vi fick till några tillslut! Jag fick reda på att det hade gått lite längre än jag trodde jag är 19 fulla pluss 2dagar gången med andra ord så har jag gått in i vecka 20 så halva graviditeten är nu snart avklarad! :) Vi fick datum den 1 Juli!

Ikväll har det varit en lungn kväll har städat lite och vikt lite tvått nu så ska jag kolla klart på Lets Dance!

Nu kommer en bild på magen!



image12

Nu har jag fått tillbaka min kamera så nu kan jag lägga ut bilder igen. Så här är en bild på megen.

RSS 2.0