Välkommen till världen Nova

I onsdags morgon så föddes våran underbara dotter Nova. Förlossningen gick jätte bra! och snabt gick det .från att vi komm in till förlossningen 01.15 då jag var öpen 8cm till kl 02.39 då allt var klart och jag hade min dotter på bröstet. Hon vägde då 3310 och var 50cm lång.
Sedan komm vi hem på onsdags kvällen...jag fick tjata lite på alla barnmorskor på bb för att få åka hem men efter som hon mådde bra och åt och jag mådde bra så fick vi åka hem.
Så på lördagen fick vi åka in till BB i gen för ett återbesök där en doktor kikade på henne så att hon mådde bra och så.
I går så var vi ut på en promenade med farmor, faster och kusinerna. Oscars systers bebis är juh endast 3 dagar äldre än Nova. Sedan var det dags för att åka på kalas hos gudmormor som fyllde år.
I dag blir det bara en jätte lungn dag framför tvn efter som att jag i morse vaknade med 40 graders feber.




Pappas flicka på BB

I bilen på väg hem från BB

Mys hemma i sängen

Moster håller Nova för första gången

Puss på dej

Kusinerna Elin och Nova i Klännaingar

Första åkturen i vagnen

slempropp

 Idag har min slempropp lossnat! :) ett steg i rätt riktning iaf! :) var till bm i dag åxå å allt såg bra ut! :)
nu ska jag hoppa ner i ett varmt bad och sen kolla på en film tror jag.

Ny vecka

I dag har jag varit på köpis med syster och kikat lite hittade äntligen ett pack med bara vita bebis strumpor har leteat och letat men det är alltid en rosa nyans eller blå..och jag har velat haft vita så idag slog jag till! Köpte även ett par sköna mysbyxor till mig själv som jag tänkte packa ner i BB väskan sedan.

Oscar har legat hemma i dag å varit sjuk med halsont hoppas bara att jag klarar mig orkar inte med nån förkylning nu känner jag. bara det inte är köttelfeber han har fått...för hans jobbkompis har haft det och det smittar ju som satan har jag hört.

Imorgon så ska jag till barnmorskan för ett besök igen får se om Oscar kanske kan följa med om han ändå ska vara hemma från jobbet i morgon åxå.

Föresten så vart oscar morbror i går till en liten flicka! Grattis Emelie och Micke!


Tänkte lägga upp nån bild från midsommar också! :)

Jag och syster

syster skålar
Skål på dig å! :)







Hade en jätte trevlig midsommar med trevligt och roligt sällskap tack för en trevlig dag! :)



Springer in i vecka 39

Vecka 39 - 18 jun - 24 jun 2008
Kroppen: Barnmorskan kontrollerar nu om barnets huvud är fixerat. När barnet slutgiltigt har lagt sig med huvudet nedåt är först huvudet rörligt (R), sedan brukar det gå över till att bli ruckbart (Ru). Slutligen fixeras huvudet (F) vilket kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet.
Kroppen har förberett sig, livmodertappen har mognat och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältingssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.


Min graviditet - BF Tis 1 jul 2008
Uträkning utgår från dagens datum: Ons 18 jun 2008.
Din graviditet startade Ons 26 sep 2007.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 10 okt 2007 (ägglossningen).
 
Du har gått 266 fulla dagar av 280 (95%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar(v38+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 1 jul 2008
Du har 14 dagar kvar till förlossning.

Tänkte lägga upp en bild på magen men hittade inte kameran har säkert den hoss mamma ocg pappa,men lägger upp en bild lite senare!

Krångel

Vagnen har nu kommit till proffsen men utan min ligg del...så typiskt de är juh den som man behöver ju! Men dom skulle skicka upp liggdelen så fort som möjligt och om den inte skulle hinna komma så skule jag få låna nån mjuklift från proffsen.
Men jag väntar med att hämta ut vagnen tills liggdelen kommer eller tills bebisen kommer och jag måste ha vagnen med en mjuklift.

Bullbak!

Klev upp med oscar i morse vid 20 över 7 och åkte med han upp till mamma och pappa hade tänkt ta en promenad dit upp som vanligt men min rygg sa i från. Så klockan 07.40 så började jag att sno ihop en bulldeg. lät den jäsa 45 min sedan väckte jag syrran och hon kom och hjälpte mig att göra lite bullar. Så nu har vi ätit nybakta bullar med mjölk..sååå gott! :)
Hoppas på att baby proffsen ska ringa också och säga att moin vagn har kommit börjar på att bli måttligt less på dom...flyttar fram datumet hela tiden och nu är det ca 2 veckor till bf iaf sen kan det juh bli att man går över och så men dåligt att dom säger en månad före bf och sen kommer den inte!

I morgon ska jag till förlossningen och få information om en sån där TENS apparat och låna med en sådan hem...kan vara värt att prova om den kan hjälpa. Pratade med oscars syrra(Emelie) och hon hade nån som hade provar en sån och hon tyckte att den hade funkat och att man fick annat att tänka på efeter som man reglerar impulserna från den. Och i dag har Emelie bf får se när hennes skrutt vill kika ut ,så spännande! Skojj att det bara kommer skilja ca: 2-3 veckor mellan våra små skruttisar! :)

Och på fredag är det midsommarafton också, undra vad man ska hitta på då då!
Nån som ska göra nå kul? :)

Ha en bra dag! :)


Tiden går!

Min graviditet - BF Tis 1 jul 2008
Uträkning utgår från dagens datum: Tors 12 jun 2008.
Din graviditet startade Ons 26 sep 2007.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 10 okt 2007 (ägglossningen).
 
Du har gått 260 fulla dagar av 280 (93%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 1 full dag(v37+1).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 1 jul 2008
Du har 20 dagar kvar till förlossning.









Gårdagen och Dagen

I går måndag hade jag ett besök på Mvc kl.9.
Fick träffa "min" barnmorska i gen hon har inte varit där på grund av strejken som varit men nu var hon tillbaka igen. men nästa gång skulle jag träffa en som heter Anika för då är min på semester så nu har jag haft tre olika barnmorskor, det är lite små jobbigt för dom säger olika hela tiden men det blir nog bra!
Allt såg iaf bra ut kikade med ett ultraljud på bebisens huvud så att det låg kvar där nere och det gjorde det hjärtslagen tickade på som vanligt. Så fick jag skriva på ett papper om förväntningarna på förlossningen och vad jag tänkt mig för smärtstillande och sånna saker.
Efter det så åkte jag hem till syrran så åkte vi upp till köpis en sväng och kikade på kläder åt henne till fredag när skolorna slutar.

Idag har jag och malin varit på stan och kikat på kläder åt henne. Vi kikade även på alla galna studenter som hade vatten kriget i dag, för ett år sedan stod man själv där och kastade vatten hejvilt kring sig och nu står man med en mage som snart sprängs!
Var även förbi på babyproffsen och kollade om min vagn kommit efter som dom sa att den skulle komma en månad före bf alltså skulle den komma den 1juni sen sa dom att den skulle komma senast under vecka 23 så jag var in i dag för att kolla men den hade inte kommit ännu. Blir lite less när de säger ett datum även fast det inte är nån bråska ännu så känner jag att jag vill ha alla saker klara nu så att det finns hemma,


Vecka 37

Min graviditet - BF Tis 1 jul 2008
Uträkning utgår från dagens datum: Ons 4 jun 2008.
Din graviditet startade Ons 26 sep 2007.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 10 okt 2007 (ägglossningen).
 Du har gått 252 fulla dagar av 280 (90%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar(v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 1 jul 2008
Du har 28 dagar kvar till förlossning.


image33
Nu börjar det på att bli lite tungt tycker jag!

Varmt och skönt!

Idag har jag varit på plantagen och inhandlat lite blommor som jag tänkte dekorera balkongen med. köpte även en tomat planta med små söta tomater som jag tänkte ha där..brukar vara så goda dom små rackarna! :)

Nu så ligger jag hos mamma å pappa vid polen och gassar ska snart ta ett dopp i polen är ca 23-24 grader  den så det är riktigt skönt! :)

Sen i eftermidag skulle syrrans klass ha nån modevisning med kläder dom sytt så då ska vi in å kika på de spännande å se hur duktig hon är kan man kanske anlita henne att sy lite barn kläder! :)

Tjaoo! :P
h

RSS 2.0